Home LAJME Vjen super lajm i mire nga Gjermonia: Shqiptaret s’janë vetë do ju japim kaq miliona euro që të kaloni Covid-19

Vjen super lajm i mire nga Gjermonia: Shqiptaret s’janë vetë do ju japim kaq miliona euro që të kaloni Covid-19

0
Vjen super lajm i mire nga Gjermonia: Shqiptaret s’janë vetë do ju japim kaq miliona euro që të kaloni Covid-19

Vjen super lajm i mire nga Gjermonia: Shqiptaret s’janë vetë do ju japim kaq miliona euro që të kaloni Covid-19

Ambasadori i ri i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, pret që Kosova të ketë angazhim të shtuar kundër pandemisë Covid-19 dhe korrupsionit.
Jorn Rohde zëvëndësoi ambsadorin e deritashëm gjerman në Kosovë Christian Heldt.

Kosova është në agjendën e shtetit Gjerman gjatë presidencës së radhës së Bashkimit Evropian. Gjermania do të jetë përkrah Kosovës, por, edhe Kosova duhet të ketë agazhim më të madh për të luftuar pandeminë Covid-19 dhe për të luftuar korrupsionin. Kështu deklaroi në Prishtinë ambasadori i ri i Gjermanisë në Kosovë Jorn Rohde, i cili mori detyrën pas përfundimit të mandatit tre vjeçar të ambsadorit Christian Heldt. Përmes një video mesazhi drejtuar qytetarëve të Kosovës, ambasadori Jorn Rohde, tha se ka vizituar Kosovën qysh në vitin 2001 menjëherë pas luf tes. Ai tha se tash ka parë shumë ndryshime në Kosovë, por sipas tij, sfidat mbesin.

“Me gjithë kohët e vështira nëpër të cilat po kalojmë, pas vetëm këtyre pak ditëve që jam në Kosovë unë tashmë kam krijuar një përshtypje për lidhjen e veçantë të cilën e ndajnë Gjermania dhe Kosova. Më duhet të them se nuk e njoh qytetin. Që nga ajo kohë keni përparuar shumë. Kosova ka shumë sfida para vetes, duke përfshirë edhe rrugëtimin euro-atlantik. Gjermania është përkrah Kosovës. Ballkani perëndimor, përfshirë Kosovën është në listën tonë gjatë Presidencës së Këshillit të Bashkimit Evropian”, tha ambasadori Rohde. Sipas tij, për Gjermaninë edhe dialogu Kosovë-Serbi, është i një rëndësie të veçantë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here