Home LAJME Reagimi Serbia për ushtrinë e Kosovës ajo Ushti s’është dashte me u fermu

Reagimi Serbia për ushtrinë e Kosovës ajo Ushti s’është dashte me u fermu

0
Reagimi Serbia për ushtrinë e Kosovës ajo Ushti s’është dashte me u fermu

Aleksander Vulin, ka thënë se Ushtria e Kosovës sipas tij është një rrez ik për sigurinë në rajon, duke u bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar që të reagojë në bazë të Rezolutës.

Ne i bëjmë thirrje Komunitetit Ndërkombëtar që të sigurojnë respektimin e Rezolutës dhe të mos lejojnë formimin e Forcave të Arma tosura të cilat do ta rrez ikonin sigurinë dhe stabilitetin e Kosovës mirëpo edhe të regjonit. Tentativa e Prishtinës për formimin e të ashtuquajturës Ushtri të Kosovës është një plan për shkatërrimin e përpjekjeve të Vuçiqit për paqe”, ka thënë Vulin.

Madje sipas Vulinit, qëllimi i vetëm i Prishtinës për formimin e Ushtrisë është konflikti me Serbinë.

Qëllimi i vetëm i formimit të Ushtrisë është konflikti me Serbinë dhe ne nuk do të lejojmë krijimin e formacioneve që Haradinaj e Veseli të arrijnë deri në Nish”, ka thënë Vulin.E Vulin shkoi edhe më larg në reagimin e tij, duke thënë se ushtria serbe është e gatshme që të mbrojë qytetarët e vet pavarësisht gjithçkaje çka mund të ndodhë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here