Home LAJME Ushtria e Kosovës do të Armatoset sipas Standarteve të NATO-S’ asgjë s’do ti mungoj

Ushtria e Kosovës do të Armatoset sipas Standarteve të NATO-S’ asgjë s’do ti mungoj

0
Ushtria e Kosovës do të Armatoset sipas Standarteve të NATO-S’ asgjë s’do ti mungoj

Serbët asnjëherë nuk kanë qën te kanqur me ushtrin ton ata e urrejn FSK-së.

“FSK-ja për momentin është e pajisur me armatim të lehtë. Ka armë brezi dhe armë të gjata… Në të ardhmen FSK-ja që do të jetë me mision ushtarak do të pajiset me armatim dhe pajisje tjera që do të jenë me standard të NATO-s.

Kjo do të ndodhë sepse ne do të jemi në një situatë ku do të ndër veprojmë me shtete të ndryshme. Kjo i obligon shtetet e NATO-s që të kenë pak a shumë standardin e njëjtë të armatimit [me Kosovën]”,

SHBA është mbështetësi kryesor i FSK-së për pajisje me armatim dhe mjete, por ndihmë të madhe kanë dhënë edhe Turqia dhe Gjermania.

është partneri kryesor i FSK-së dhe ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për ngritjen e kësaj force si forcë profesionale. Ka edhe partnerë të tjerë që kanë ndihmuar FSK-në më buxhetet e tyre. Turqia ka ndihmuar FSK-në me automjete të blinduara dhe pajisje tjera. Gjermania ka dhënë me qindra automjete si donacion për FSK-në…”, ja disa pamje te autoblindave te FKS-së

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here