Home LAJME “Ushtria e Kosovës do ta ketë armatimin më modern në rajon”ja qfar llojet do të ketë

“Ushtria e Kosovës do ta ketë armatimin më modern në rajon”ja qfar llojet do të ketë

0
“Ushtria e Kosovës do ta ketë armatimin më modern në rajon”ja qfar llojet do të ketë

Po ashtu është theksuar se Kosova po forcon ushtrinë më armatim të sofistikuar.

Sipas tij, FSK-ja deri tani ka afërsisht 30 për qind të mjeteve taktike, të cilat i nevojiten.

“Janë këto pajise që ndihmojnë në ngritjen e kapaciteteve të reja që i kemi mbi bazën e mandatit dhe misionit”.

Ai shtoi së vitin e ardhshëm, FSK-ja do të pajiset me automjetet të ngjashme, por më të mëdha, të tipit Humvee. Vlera e kontratave të këtyre porosive, tash për tash është konfidenciale.

Sa i përket armatimit, disa nga to që FSK-ja ka në dispozicion janë pushkë amerikane të tipit M4 carbine, ato gjermane Heckler& Koch 5/56 dhe 9 mm, etj.

“Jemi në proces që ta rrisim këtë numër të armatimit dhe kalibrave të ndryshëm. Për helikopterë kemi plan, por tash varet nga mundësitë buxhetore, por e kemi idenë e qartë dhe jemi në proces e sipër. E kemi ndërtuar një plan të përbashkët me partnerët tanë strategjikë. Fillimisht do t’i kemi katër e pastaj shohim në të ardhme. Por, krejt kjo varet nga mundësitë buxhetore”,

Ne do ta forcojmë ushtrinë me armatimin me të sofistikuar, sepse do të na ndihmojnë miqtë tanë. Nëse fqinjtë tanë marrin armatim të ndryshkur nga Rusia, kurse ne kemi dhe do ta kemi armatimin modern nga SHBA-të”,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here