Home LAJME Reagon Rusia: Ushtria e Kosovës do ta djegë gjithë Ballkanin

Reagon Rusia: Ushtria e Kosovës do ta djegë gjithë Ballkanin

0
Reagon Rusia: Ushtria e Kosovës do ta djegë gjithë Ballkanin

Presidenti rus, ka lëshuar një paralajmërim të ‘ashpër’ ndaj ushtrisë se kosoves. Sipas Moskës zyrtare, Ushtria e Kosovës mund të djegë gjithë Ballkanin.

“Rusia i ka tërhequr vazhdimisht vëmendjen komunitetin ndërkombëtar se tendencat e tilla nuk janë në përputhje me Rezolutën 1244, e cila thotë se Kosova duhet të mbetet nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve.

Askush nuk mund të jap garanci se të ashtuquajturat forca të armatosura të cilët përbëhen nga terr oristë të UÇK-së nuk do të përdorin dhunë kundër popullatës serbe në Veri”, thuhet në deklaratën e ministrisë ruse.

“Ushtria e Kosovës minon stabilitetin në Ballkan dhe nuk është në përputhje me të drejtat e atyre që jetojnë atje dhe e meritojnë një të ardhme të qetë dhe të sigurt”, përfundon deklarata e MPJ-së ruse.

Kundër Ushtrisë së Kosovës është shprehur edhe Qeveria e Serbisë, zyrtarë të së cilës kanë deklaruar se do të përdorin çdo mekanizëm për ta parandaluar themelimin e saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here