Home LAJME Kishin Patrulluarë ndër vite serbet ne bjeshket e kosoves

Kishin Patrulluarë ndër vite serbet ne bjeshket e kosoves

0
Kishin Patrulluarë ndër vite  serbet  ne bjeshket e kosoves

Patrullimet ndër vite forcave serbe ne kufirin Serbi Kosovë, ne bjeshket e kosoves

Megjithatë, në patrullimet që zhvillon me for cat serbe, asnjëherë këto të fundit nuk ndahen. Ky mision theksoi se patrullime të ngjashme ka kryer edhe në të kaluarën.

Nuk ishte hera e parë që misioni paqeruajtës në Kosovë, kreu një patrullim të sinkronizuar me Forcat e Armatosura serbe, në vijën kufitare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Kjo është një praktikë, që ky mision ka kryer ndër vite.

Nga misioni i KFOR-it megjithatë kanë shtuar se “patrullimet e sinkronizuara në mënyrë rutinore kryhen ndërmjet KFOR-it dhe Forcave të Armat=osura serbe përgjatë Vijës administrative kufitare”.

Lajmi se forcat serbe kanë hyrë në territorin e Kosovës, në këtë “patrullim të sinkronizuar” me KFOR-in, nxitën shqetësime në Prishtinën zyrtare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here