Home LAJME Norvegjia kërkon 30 mijë punëtorë të rinjë, ja si mund të përfitojni

Norvegjia kërkon 30 mijë punëtorë të rinjë, ja si mund të përfitojni

0
Norvegjia kërkon 30 mijë punëtorë të rinjë, ja si mund të përfitojni

Sipas dekretit të flukseve 2020, në Norvegji vihen në dispozicion 30.850 kuota për punë të punonjësve të huaj, ndër të cilat edhe shqiptarët, si dhe konvertime lejesh të ndryshme qëndrimi në leje pune, së të huajve tashmë rezidentë.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Brendshme 30.850 kuotat janë të ndara si më poshtë:

– 18.000 për punonjës sezonale për sektorin bujqësor dhe atë turistik (2.000 nga këto u rezervohen autorizimeve shumëvjeçare). Punonjësit mund të jenë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia, Algjeria, Bosnja-Herzegovina,

500 hyrje për punonjës të huaj josezonalë që kanë përfunduar programe formimi dhe shkollimi në vendlindje sipas nenit 23 të tekstit unik për imigracionin;

100 punonjës të pavarur apo të josezonale (pasardhës deri të shkallës së tretë) rezidentë në Argjentinë, Uruguaj, Venezuelë dhe Brazil;

2.400 hyrje për punonjës të pavarur: sipërmarrës që duan të hapin aktivitetin privat në Itali apo profesionistë, administratorë shoqërish, artistë të famshëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here