Home LAJME Ky është shqiptari i suksesshëm me uniformë amerikane të NATO-së në SHBA

Ky është shqiptari i suksesshëm me uniformë amerikane të NATO-së në SHBA

0
Ky është shqiptari i suksesshëm me uniformë amerikane të NATO-së në SHBA

“Fillimi në Amerikë nuk ishte edhe aq i lehtë mirëpo dominova shpejtë”

Shqiptari nga LLojani i Kumanoves me uniforme ushatarake amerikane priti sekretares se SHBA-ve Medlin Ollbrajt ne një pike rrezistence gjatë luftës së Kosovës, transmeton albinfo.ch.

Ajaz Emini është nga fshati Llojan i Kumanovës si shumë shiptarë nuk e zgjodhi mërgimin, por I’a imponoi regjimi “Jugosllav” dhe ai si student i gazetarisë ne Universitetin e Prishtinës ishte i detyruar të largohet nga vendlindja ne vitin 1979 për të gjetur një strehim të sigurt dhe me perspektivë. Ai kishte zgjedhur SHBA-të shkaku i përndjekjes nga pushteti serb.

Duhet theksuar se Ajaz Emini i cili brenda një muaji, gjatë bombardimeve të Serbisë mbante dy uniforma ushtarake, atë amerikane dhe atë të UÇK-së.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here