Home LAJME Është Ushtria ma e re, por Ushtria e Kosovës po then qdo rekord

Është Ushtria ma e re, por Ushtria e Kosovës po then qdo rekord

0
Është Ushtria ma e re, por Ushtria e Kosovës po then qdo rekord

Është Ushtria ma e re, por Ushtria e Kosovës po then qdo rekord
ka filluar ushtrimi fushor ndërkombëtar në të cilin ushtrim po marrin pjesë përfaqësuesit e 13-të shteteve.

Ushtrimi ka për qëllim testimin e kapaciteteve luftarake në kushte si dhe forcimin e ndërveprushmërisë në ambiente të përbashkëta operacionale.

FSK-ja po merr pjesë me një kontingjent prej shtatë pjesëtarëve të rangut; oficerë dhe nënoficerë-stafi. Kontingjenti i FSK-së, ka zbarkuar, dhe i është bashkuar Brigadës së 14-të të Mekanizuar të Ushtrisë, në detyra të ndryshme, si oficerë/nënoficerë stafi, etj.

Komandanti i Kontingjentit të FSK-së, deklaroi se; „Të gjithë oficerët dhe nënoficerët e FSK-së, janë në nivel të detyrës duke treguar profesionalizëm gjatë realizimit të këtij ushtrimi të përbashkët operacional.

Qëllimi i pjesëmarrjes së FSK-së, është që pjesëtarët tanë të trajnohen dhe zhvillojnë shkathtësitë e planifikimit dhe ekzekutimit të ushtrimeve, ku përfshinë; qitje reale e kombinuara të kalibrave të ndryshme në një operacion konvencional ushtarak, si dhe këto përvoja t’i aplikojmë në vendin tonë në kushte dhe ambiente të ngjashme“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here