Home LAJME Edhe Kosova do ta ketë Njësinë Ajrore të Forcës së Sigurisë.

Edhe Kosova do ta ketë Njësinë Ajrore të Forcës së Sigurisë.

0
Edhe Kosova do ta ketë Njësinë Ajrore të Forcës së Sigurisë.

Edhe Kosova do ta ketë Njësinë Ajrore të Forcës së Sigurisë.

Rreth 150 milionë euro parashihet të kushtojë ndërtimi i Njësisë Ajrore të Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe procedurat për të do të bëhen nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në një intervistë për KTV-në, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant ka treguar për dy projekte që kapin vlerën e 200 milionë eurove, do të mbështeten nga SHBA-ja me një participim edhe nga Kosova.ja mjetet qe do ti dhurohen jam keto

Përveç kësaj, edhe investimet në njësinë për mbrojtjen do të bëhen në partneritet me amerikanët, projekt ky që do të kushtojë shum

Ka folur edhe për marrëdhëniet e Forcës me NATO-n, për çka ka theksuar se nuk ka pasur ftohje të tyre, përkundrazi ai thotë se u ftua të marrë pjesë në shumë takime ku edhe u prezantua si komandant ushtrie.

Në njërin nga to kishte takuar edhe komandantin e ushtrisë serbe, i cili nuk i kishte folur pavarësisht që kishte përshëndetur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here