Home LAJME E rrallë, lind fëmia i parë me 3 koka – Lutuni per shpirtin e tij qe te shkoj gjithcka ne rregull

E rrallë, lind fëmia i parë me 3 koka – Lutuni per shpirtin e tij qe te shkoj gjithcka ne rregull

0
E rrallë, lind fëmia i parë me 3 koka – Lutuni per shpirtin e tij qe te shkoj gjithcka ne rregull

Një foshnjë vajzë e cila ka lindur jan habitur edhe mjekët pasi ka lindur me 3 koka. Anëtarët e familjes thuhet se janë “të sho k uar” pas lindjes së paza ko ntë të enjten e kaluar.

Nëna e foshnjës u paraqit në një qendër shëndetësore në lagjen Etah të Uttar Pradesh, pasi kishte vu aj t ur d h im bje ek str eme në vendin e saj të punës duke qenë në muajin e fundit të shtatzënisë. Por të afërmit dhe m je kë t mbetën jashtë mase të hab itur kur nëna e re lindi një fëmijë me tre “koka”.

Foshnja ka dy zgjatime të mëdha të formuara në ske letin e pasmë, de f ekt i rrallë në lindje që njihet si encefa loceles.

Mje kët thanë se mamaja nuk kishte për je tu ar ndonjë n dë rli ki m gjatë shtatzënisë së saj e cila kishte qenë shumë normale.

Po ashtu treguan se do të bënin një skanim të rezonancës magnetike (M RI) për të përcaktuar gjendjen mjekësore që shkaktoi

“Kjo është një gjendje shumë e rra ll ë mje këso re. T ru pi i fëmijës nuk është zhvi lluar plotësisht. Ne do të kryejmë një MR I sk aner dhe pastaj do të kryejmë një op erac io n për të nd arë ‘ko kat”.

Edhe pse e rral lë, ka pasur të tjera për lindjen e foshnjave me më shumë se një kokë, veçanërisht në vendet afrikane.

Ky lloj i def e k tit të lindjes. Sipas N HS, një encep halo cel e është një lloj i rral lë i d efe kt it ko ngje n ital të tubit n er vor, ku një pjesë e kafkës nuk është formuar siç duhet. Pra, një pjesë e indeve të tr ur it dhe strukturave të lidhura janë jashtë kafkës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here