Home LAJME Dëshironi të punoni ne Gjermani? këto jan kushtet që duhet ti plotësoni

Dëshironi të punoni ne Gjermani? këto jan kushtet që duhet ti plotësoni

0
Dëshironi të punoni ne Gjermani? këto jan kushtet që duhet ti plotësoni

Dëshironi të punoni në Gjermani? Këta jan kushtet që duhet ti plotësoni

Tashmë dihet se shumë vetë presin për një vizë pune për të ardhur në Gjermani. Po si qëndron puna aktualisht me dhënien e vizave në ambasada? Dhe, a po e ndryshon kriza e Coronës nevojën e Gjermanisë për fuqi punëtore nga jashtë?

Vetëm pak muaj më parë, më 1 mars 2020 hyri në fuqi ligji për fuqinë e kualifikuar punëtore në Gjermani. Ai do duhej t’ua lehtësonte qytetarëve nga vendet e treta jashtë BE ardhjen me punë në Gjermani.

Shumë qytetarë nga Shqipëria e Kosova lidhën shpresat me këtë ligj.

Gjithsekush që kishte një zanat të kualifikuar apo kishte një kontratë dhe njihte gjuhën gjermane në nivelin që kërkohej mund ta provonte fatin e të kërkonte punë në Gjermani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here