Home LAJME Albini: nuk janë të detyruar të respektojnë marrëveshjen e Washingtonit kur ti fitoj zgjedhjet

Albini: nuk janë të detyruar të respektojnë marrëveshjen e Washingtonit kur ti fitoj zgjedhjet

0
Albini: nuk janë të detyruar të respektojnë marrëveshjen e Washingtonit kur ti fitoj zgjedhjet

Ish-kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njëherit lider i Lëvizjes Vetëvendosje, ka reaguar lidhur me marrëveshjet e nënshkruara në Shtëpinë e Bardhë nga Kryeministri Avdullah Hoti.

Kurti, Hotin përsëri e ka quajtur kryeminsitër jolegjitim, dhe si të tillë, sipas tij nuk janë të detyruar që kur të kthehen në zyrë, të implementojnë marrëveshjet e tilla, njofton Klan Kosova.

”Ne nuk jemi të detyruar nga zotimet e Kryeministrit jolegjitim kosovar, kur të kthehemi në detyrë. Firma e tij poshtë teksteve jokoherente dhe jotransparente është kundër vullnetit të popullit, rendit demokratik dhe shkel Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës”.

whatsapp-darkblue
Ish-kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, njëherit lider i Lëvizjes Vetëvendosje, ka reaguar lidhur me marrëveshjet e nënshkruara në Shtëpinë e Bardhë nga Kryeministri Avdullah Hoti.

Kurti, Hotin përsëri e ka quajtur kryeminsitër jolegjitim, dhe si të tillë, sipas tij nuk janë të detyruar që kur të kthehen në zyrë, të implementojnë marrëveshjet e tilla, njofton Klan Kosova.

”Ne nuk jemi të detyruar nga zotimet e Kryeministrit jolegjitim kosovar, kur të kthehemi në detyrë. Firma e tij poshtë teksteve jokoherente dhe jotransparente është kundër vullnetit të popullit, rendit demokratik dhe shkel Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës”.

”Ato nuk do të ratifikohen në Parlamentin tonë”, thotë ai.

Po ashtu Albin Kurti, pati edhe një kërkesë për ndërmjetësuesit amerikanë të dialogut mes Kosovës e Serbisë, njofton Klan Kosova.

”Ndërmjetësit duhet të përmbahen nga nxitja e marrëveshjeve që shkaktojnë përçarje të mëtejshme midis Kosovës dhe Serbisë. Vetëm dialogu parimor dhe i përgatitur mirë çon në marrëveshje të drejta dhe të qëndrueshme”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here