Home LAJME Daçiq ka thënë se jemi dakorduar me NATO-n që të mos lejojnë hyrjen e Ushtrisë së Kosovës në veri, por ROSU-ja spo vetë

Daçiq ka thënë se jemi dakorduar me NATO-n që të mos lejojnë hyrjen e Ushtrisë së Kosovës në veri, por ROSU-ja spo vetë

0
Daçiq ka thënë se jemi dakorduar me NATO-n që të mos lejojnë hyrjen e Ushtrisë së Kosovës në veri, por ROSU-ja spo vetë

Daçiq ka thënë se Beogradi dhe NATO-ja kanë arritur marrëveshje për ndalimin e hyrjes së formacioneve të Kosovës në veri të vendit pa pajtimin e përfaqësuesve të serbëve dhe se Aleanca Veri-Atlantike është dashur që këtë t’ua kumtojë edhe përfaqësuesve në KFOR.

“Ne gjithmonë kemi folur për formacione të armat’osura”, tha Daçiqi pas deklarimit të zëdhënësit të KFOR-it, se njësia speciale policore e Kosovës, ROSU, nuk kanë obligim që të kërkojnë leje nga askush për të hyrë në veri të Kosovës, për dallim nga Ushtria e Kosovës, lëvizja e së cilës duhet të marrë miratimin e komandantit të KFOR-it, raporton SRNA.

Daçiqi u tha gazetarëve në Beograd se NATO-ja duhet të lëshojë një manual për përfaqësuesit e saj në lidhje me atë se çfarë është dakorduar gjë e cila do të duhej të vlente “për të gjitha formacionet e armat’osura”,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here