Home LAJME Cila është rëndësia e Jerusalemit – pse askush nuk dëshiron të hapë ambasadë aty!?

Cila është rëndësia e Jerusalemit – pse askush nuk dëshiron të hapë ambasadë aty!?

0
Cila është rëndësia e Jerusalemit – pse askush nuk dëshiron të hapë ambasadë aty!?

Qyteti i Jerusalemit, i cili është djepi i feve hyjnore dhe njëra prej portave më të gjera të Azisë, Afrikës dhe Evropës, është një qytet i rëndësisë të veçantë edhe për nga të qenit një portë që hapet në Mesdheun Lindor.

Për këtë arsye ky qyteti me 800 mijë banorë është shumë i rëndësishëm edhe për Palestinën, por edhe për Izraelin.

Jerusalemi, i cili në gjuhën arabe quhet edhe Al-Kuds dhe në hebraishte Jerushalajm, është njëri prej qyteteve më të vjetra të botës. Së bashku me lindjen e islamit, ky qytet ka qenë edhe kibla e parë e myslimanëve para Qabes.

Profeti Muhammed (a.s.) nga Jerusalemi është ngritur në Miraxh, që është njëra prej pikave të rëndësishme në përhapjen e fesë islame dhe në këtë vend u ndërtua kompleksi i Al-Aksa.

Ky qytet sa është i rëndësishëm për islamin, në të ndodhen edhe gurthemele të besimeve të hebrenjve dhe të krishtere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here