Home LAJME Akademiku i njohur: Mos i bani fëmijtë tuaj musliman me zor o njerëz të çmendur

Akademiku i njohur: Mos i bani fëmijtë tuaj musliman me zor o njerëz të çmendur

0
Akademiku i njohur: Mos i bani fëmijtë tuaj musliman me zor o njerëz të çmendur

Akademiku i njohur: Mos i bani fëmijtë tuaj musliman me zor o njerëz të çmendur

Shkrim autorial nga akademiku i Universitetit të Oxfordit, biologu dhe autori britanik: Richard Dawkins. Javën e kaluar në gazetën Islington Gazette u raportua se këshilli i qeverisë lokale të qytetit të vogël të Londrës, Islington, ka ndaluar prodhimet e derrit nga drekat e shkollave fillore. Lajmi për një ndalesë të menjëhershme është mohuar, dhe e vërteta nuk dihet.

Vërtet do të mund të argumentohej mirë për një ndalesë, mbi baza njerëzore. Ka fakte bindëse, në fund të fundit, se derrat kanë shkallë të inteligjencës dhe të vetëdijes të krahasueshme me kafshët tona shtëpiake shumë të dashura. Por asnjë konsideratë e tillë njerëzore nuk është përmendur për këtë.

Këshilltari Joe Calouri, anëtari ekzekutiv i Këshillit për fëmijë dhe familje, u citua në Gazettë se ka thënë: Duke mos pasur mish derri në mënyrë e shkollave tona, mund t’i mbajmë të ulëta shpenzimet dhe të reduktojmë harxhimin e ushqimit, duke maksimizuar buxhetin e shkollës për dreka në rrethana ekonomike sfiduese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here