Home LAJME A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri

A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri

0
A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri

Amerika doli më e zëshmja në mbështetje të ushtrisë së Republikës së Kosovës. Por si hisedarja më e madhe në gjithë aleancën veri-atlantike ajo i shtoi kësaj përkrahje edhe vërejtjen se kjo forcë do të jetë me mandat të kufizuar territorial.

‘Nuk do të thotë kufizime sa i përket zbarkimeve brenda Republikës së Kosovës”, tha ai

Por që të dy këta njohës të fushës së sigurisë dhe operimit të ushtrive thonë se specifikimi me territorin ka bazë kushtetuese, meqë Kosova nuk ka pretendime territoriale ndaj asnjë shteti ose pjesë të ndonjë shteti.

‘Ajo ka karakter defansiv, mbrojtës’.

Tani ka procedura të reja për angazhimin e ushtrisë në misione në vende të tjera.

Konfirmoi se ushtria do të ruaj sigurinë e veriut dhe të gjithë territorit të përcaktuar me Kushtetutë, kjo derisa në vendet e tjera do të zbarkojë nëpërmjet bashkësisë ndërkombëtare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here